woensdag 28 augustus 2019

Archeologen in Peru: '227 Opgegraven lichamen grootste ontdekking ooit van geofferde kinderen'

Archeologen graven sinds vorig jaar op de enorme offerplaats in Huanchaco


Kinderen tussen de 4 en 14 jaar oud werden opgeofferd in een ritueel om de goden van de Chimu-cultuur te eren


Archeologen in Peru zeggen dat de 227 lichamen die ze hebben opgegraven op een site die door de pre-Columbiaanse Chimu-cultuur werd gebruikt, de grootste ontdekking ooit is van geofferde kinderen. 

Archeologen graven sinds vorig jaar op de enorme offerplaats in Huanchaco, een toeristenplaatsje aan het strand ten noorden van de hoofdstad Lima. 'Dit is de grootste site waar de overblijfselen van opgeofferde kinderen zijn gevonden', zei archeoloog Feren Castillo dinsdag 28 augustus 2019..


Castillo zei dat de kinderen, die tussen de vier en 14 jaar oud waren, werden opgeofferd in een ritueel om de goden van de Chimu-cultuur te eren. 'Ze werden opgeofferd om het El Niño-fenomeen te sussen', en tekenen vertonen dat ze werden gedood tijdens nat weer, zei hij. Hij voegde eraan toe, dat er misschien nog meer te vinden is. 'Het is oncontroleerbaar, dit ding met de kinderen. Waar je ook graaft, er is er nog eentje', zei Castillo.


De overblijfselen van de kinderen werden gevonden in een positie met uitzicht op zee. Sommigen hadden nog huid en haar.

Huanchaco was een plaats waar veel kinderoffers plaatsvonden in de tijd van de Chimu-cultuur, met een hoogtepunt tussen 1200 en 1400. Archeologen vonden in juni 2018 voor het eerst kinderlichamen op de opgraving in de wijk Pampa la Cruz van de stad, waarbij 56 skeletten werden opgegraven. Pampa la Cruz ligt op korte afstand van Huanchaquito, waar de overblijfselen van 140 opgeofferde kinderen en 200 lama's werden gevonden in april 2018. De Chimu-beschaving strekte zich uit langs de Peruaanse kust tot Ecuador maar verdween in 1475 nadat het werd veroverd door het Inca-rijk.

(Suriname Mirror/MercoPress/Peru21/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten