woensdag 28 augustus 2019

Statenlid Giselle Mc William (MAN) (48) nu minister van Economische Ontwikkeling, Curaçao

Mc William volgt met haar benoeming voormalig minister Steven Martina (MAN) op


Giselle Mc William (MAN) (48) heeft gistermiddag ten overstaan van de gouverneur de eed afgelegd en is sindsdien minister van Economische Ontwikkeling. Een dag eerder heeft zij middels een officieel schrijven aan Statenvoorzitter William Millerson haar ontslag als Statenlid en vicevoorzitter van de Staten ingediend. Dit bericht het Antilliaans Dagblad vandaag, woensdag 29 augustus 2019.

'Ik ben dankbaar voor de steun die ik gedurende mijn lidmaatschap en vicevoorzitterschap heb gekregen van het griffiepersoneel', zo schrijft Mc William in haar korte brief. Partijvoorzitter van de MAN, Yves Schoop, vervangt Mc William in de Staten. Ook hij legde gisteren de eed af, maar dan voor het Statenlidmaatschap.


De nieuwe vicevoorzitter van de Staten, Eugene Cleopa (MAN), is gisteren in de openbare Statenvergadering gekozen met twaalf van de veertien stemmen.

Mc William volgt met haar benoeming voormalig minister Steven Martina (MAN) op. Hij diende in februari van dit jaar zijn ontslag in toen het Openbaar Ministerie hem officieel als verdachte had aangemerkt in een strafrechtelijk onderzoek. Later besloot het Openbaar Ministerie de zaak onder voorwaarden te seponeren, waarna Kòrsou di Nos Tur (KdNT) - de indiener van de aangifte tegen Martina - het Hof heeft verzocht het Openbaar Ministerie alsnog tot een onderzoek tegen de voormalige minister van Economische Ontwikkeling te dwingen.

In het kader van deze lopende zaak heeft Martina ook bedankt voor de positie van Statenlid.

Giselle Mc William is het nichtje van PNP-coryfee Rufus Mc William. In 2012 deed Giselle Mc William zelf voor het eerst mee aan verkiezingen. Ze stond toen nog als zevende op de lijst van Partido Nashonal di Pueblo (PNP), waar ook haar oom Rufus jarenlang bij betrokken is geweest. Maarin 2016 en 2017 stond ze als respectievelijk vijfde en derde op de lijst van de MAN. In 2016 behaalde ze de meeste stemmen, te weten 781. In 2012 waren dit 336 en in 2017 556.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten