woensdag 28 augustus 2019

Verblijfstoerisme op Curaçao ziet in juli 2019 een groei van 5 procent

(Bron foto: Eigen foto Suriname Mirror)
37.248 Verblijfstoeristen bezoeken Curaçao in juli


Het verblijfstoerisme kende in juli 2019 een groei van 5 procent. Dat maakt de Curaçao Tourist Board (CTB) bekend, aldus vandaag, woensdag 29 augustus 2019, het Antilliaans Dagblad. In genoemde maand hebben 37.248 verblijfstoeristen Curaçao bezocht; 1.611 toeristen meer dan in juli 2018. 

Nederland, het land waarvandaan nog altijd de meeste toeristen Curaçao bezoeken, vertoonde een groei van 3 procent in het aantal verblijfstoeristen; in juli bezochten 16.454 Nederlandse verblijfstoeristen het eiland. Duitsland presteerde volgens de cijfers van CTB eveneens goed; uit dit land werden in juli 33 procent meer toeristen verwelkomd ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.

De gehele Europese markt kende een groei van 4 procent en bracht in juli 19.727 verblijfstoeristen naar Curaçao.

Over de Noord-Amerikaanse markt maakt CTB bekend dat deze in juli 2019 met 3 procent is gestegen. In die maand werden 7.007 Noord-Amerikaanse toeristen welkom geheten. 'Ondanks minder vluchten vanuit New York en Charlotte, is het toerisme vanuit de Verenigde Staten met 4 procent toegenomen', aldus het toeristenbureau.

De Zuid-Amerikaanse markt kent in juli een lichte groei van 2 procent. Additionele vluchten hebben bij deze groei een belangrijke rol gespeeld. Op 11 april is Wingo begonnen met haar twee wekelijkse vluchten vanuit Bogota en Avianca heeft vier additionele vluchten vanuit de Colombiaanse hoofdstad naar Curaçao aan het schema toegevoegd. De extra airlift heeft bijgedragen aan een groei vanuit Colombia. 2.289 Colombiaanse toeristen hebben in juli Curaçao bezocht; een stijging van 26 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten