woensdag 28 augustus 2019

Dode en zeker tien gewonden bij ongeluk met staatsbus enkele kilometers voor Moengo

Bus rijdt tegen vanwege pech half langs de weg geparkeerde  pick-up


Gisteravond heeft zich kort na negen uur een zware aanrijding met dodelijke afloop voorgedaan op de Oost-Westverbinding, enkele kilometers voor Moengo. Een jonge vrouw heeft daarbij het leven verloren, zo berichten vandaag, woensdag 29 augustus 2019, onder andere Starnieuws en Waterkant.net.

Vernomen wordt dat het gaat om de staatsbus die de route onderhoudt. De bus zou door de aanrijding over de kop zijn gegaan. Een autobestuurder had pech en had zijn pick-up half langs de weg geparkeerd. Een buschauffeur, die kwam vanuit richting Paramaribo, heeft vermoedelijk door een inschattingsfout, de auto geraakt.

De bus van 30 personen was vol met inzittenden. Een vrouw is ter plekke overleden, terwijl enkele andere passagiers zwaar gewond zijn geraakt. Meer dan tien gewonden zijn per eigen gelegenheid vervoerd naar Frans-Guyana voor medische hulp. Een aantal anderen is naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo vervoerd.

Het was gisteravond nog niet duidelijk wie er allemaal in de bus zaten. Tot laat werd nog naar gewonden in de directe omgeving gezocht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten