woensdag 28 augustus 2019

'Rebellerende' zwarte slingeraap gevangen in Nickerie

Kwatta aap richt schade aan bij burgers in de omgeving Nationaal Project


Het is leden van de afdeling Natuur Beheer en Conservation International Suriname gelukt een 'rebellerende' zwarte slingeraap (Kwatta aap - Ateles paniscus) te vangen. Middels verdoving is het gelukt dit beschermde dier gevangen te nemen. De aap die is overgebracht naar Paramaribo en zal na twee dagen van observatie bij de dierenarts weer worden losgelaten in de natuur, zo bericht het Burger Informatiecentrum Nickerie. 

Deze Kwatta aap is sedert vorig week bezig schade aan te richten in de omgeving Nationaal Project. Apparatuur van burgers, voedingsmiddelen alsook een Mandir in de omgeving hebben schade ondervonden van deze aap.

Districtscommissaris Nisha Kurban-Baboe, die sinds vorig week vaak klachten kreeg van schade aan goederen van burgers, zegt blij te zijn met de vangst. Zij bedankt de afdeling Natuur Beheer en Conservation International Suriname voor hun inzet.

De Kwatta aap is een beschermde diersoort en daarom mag hij niet gehouden worden als huisdier. Los van het feit dat het soms agressief kan worden, is het overbrengen van ziektes door deze dieren op de mens erg groot. Dit lieten de deskundigen van Natuur Beheer en Conservation International doorschemeren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten