woensdag 28 augustus 2019

Zuidelijke vleugel Academisch Ziekenhuis Paramaribo officieel opgeleverd

(Bron foto: AZP)
Nu zullen de werkzaamheden in het noordelijk gedeelte van het ziekenhuis starten

Minister Hoefdraad: 'OFID is zo tevreden met de verrichte werkzaamheden dat zij een up-topping voor 6 miljoen Amerikaanse dollar hebben aangeboden'


Met de leuze ‘A change is coming’ werd de zuidelijke vleugel van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) gisteren officieel opgeleverd. 'Elke stap vooruit binnen het rehabilitatieproject van het ziekenhuis, wil ook zeggen een stap vooruit voor onze patiënten en medici', zei algemeen directrice Claudia Marica-Redan tijdens de officiële overdracht, aldus de Ware Tijd vandaag, woensdag 29 augustus 2019/

Naast het beddenhuis, dat zich in de zuidelijke vleugel van het ziekenhuis bevindt, is ook de afdeling interne geneeskunde geopend die in de eerste etage zuid is gevestigd.

Het project dat van start ging in 2013 heeft in november 2018 de eerste gerehabiliteerde etage opgeleverd en daaropvolgend in de maanden maart, april en juni andere afdelingen. Nu zullen de werkzaamheden in het noordelijk gedeelte van het ziekenhuis plaatsvinden. Volgens planning zal het rehabiliteren van beide vleugels in totaal achttien maanden duren.

'Het wordt een spannende resterende acht maanden die wij tegemoet gaan', zei Gillmore Hoefdraad, minister van Financiën, die de financiële ondersteuning voor het project met het OPEC Fund for International Development (OFID) heeft kunnen bewerkstelligen. In zijn toespraak gaf Hoefdraad aan, dat het OFID dik tevreden is met de afhandeling en coördinatie van het project. Voor het rehabilitatieproject is getekend voor een bedrag van 78 miljoen Amerikaanse dollar. Suriname had een eigen inbreng van 3,5 miljoen Amerikaanse dollar. 'OFID is zo tevreden met de verrichte werkzaamheden dat zij een up-topping voor 6 miljoen Amerikaanse dollar hebben aangeboden boven het initiële bedrag. Deze middelen zullen dienen voor de aankoop van de nodige medische apparaten die geplaatst zullen worden op de afdelingen. Dit is allemaal te danken aan het management van AZP', aldus Hoefdraad.

De zo goed als nieuwe vleugel zal zeker een positieve impact op de zorg en belevenis van de patiënten en medewerkers binnen het ziekenhuis hebben. 'Met meer dan vijfduizend geregistreerde bezoekers per jaar, 35 medische afdelingen, vijfhonderd bedden die vaak voor meer dan 90 procent zijn bezet, 2.100 medewerkers, van wie meer dan negenhonderd verpleegkundigen zijn, merken wij al dat de vernieuwde vleugel niet alleen impact heeft op onze patiënten, maar we zien dat ook terug bij onze medewerkers en collega's', zei Marica-Redan.

Niet alleen aan de belevenis van de patiënten is gedacht, maar ook de familieleden en bezoekers. 'Alle etages hebben een familiekamer, die vooral bij overlijden van een familielid zal moeten dienen als opvang en begeleiding. Wij willen met deze ruimte familieleden in alle rust en privacy afscheid laten nemen van hun dierbare, wat voorheen niet zo was', aldus Marica-Redan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten