donderdag 18 juli 2019

Vier verdachten in Lacerta-zaak, Curaçao, onder strikte voorwaarden in vrijheid gesteld

Van Kwartel, voormalig directeur Refineria di Kòrsou: 'Ik ben onschuldig' 


De vier verdachten in de Lacerta-zaak zijn gistermiddag onder strikte voorwaarden door de rechter-commissaris op vrije voeten gesteld. De verdachten moeten alle vier beschikbaar blijven voor justitie, hun volledige medewerking verlenen en moesten bij hun vrijlating gistermiddag hun paspoorten inleveren. Verder hebben de mannen ook een contactverbod met elkaar opgelegd gekregen en gelden ze nog steeds als verdachten in het strafrechtelijk onderzoek van het Openbaar Ministerie, zo bericht het Antilliaans Dagblad vandaag, donderdag 18 juli 2019.

Het betreft de vier verdachten Roderick van Kwartel, Ashley Isidora, Gilbert Gregory Cijntje en Michèle Mario Kinburn.

Het viertal - allen voormalig employés van Refineria di Kòrsou (RdK) - wordt er door het Openbaar Ministerie van verdacht zich gedurende het onderhandelingsproces voor een strategische partner voor de Isla-raffinaderij schuldig te hebben gemaakt aan het vragen van een groot bedrag aan steekpenningen.

Van Kwartel, de voormalig directeur van RdK werd sinds 24 juni vastgehouden, ruim drie weken geleden, en aan een grondig verhoor onderworpen. Hetzelfde geldt voor Isidora. De twee andere verdachten zaten sinds 27 juni vast.

Bij vrijlating werden de verdachten opgewacht door familie en vrienden en weigerden de meesten een verklaring af te geven aan de pers. Terwijl hij snel naar een wachtend busje liep, verklaarde Van Kwartel, dat hij onschuldig is en verder geen commentaar levert. Zijn echtgenote liet later tegenover TV Direct weten, dat ‘dit het bewijs is dat het recht zegeviert’. 'Ik heb altijd gezegd dat Roderick van Kwartel onschuldig is en dit zal bewijzen. Dat heeft hij nu gedaan.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten