donderdag 18 juli 2019

Personeel Stichting Bosbeheer en Bostoezicht (SBB) alweer aan het werk

Salarissen gaan voldaan worden tegen hogere koers die SBB 'kan dragen'


Het personeel bij de Stichting Bosbeheer en Bostoezicht (SBB) heeft donderdagochtend 18 juli 2019 het werk alweer hervart, nadat ze gisteren het werk hadden neergelegd om hun eis voor betere lonen kracht bij te zetten. Dit meldt de Ware Tijd donderdagmiddag 18 juli 2019.

Minister Lekhram Soerdjan van Ruimtelijke ordening, Grond- en Bosbeheer deed gisteren een beroep op de bond het werk te hervatten, nadat hij zowel de SBB-leiding als -bond had ontvangen.

De lonen van de werknemers zijn uitgedrukt in Amerikaanse dollars, maar worden uitbetaald in Srd's tegen een koers van 3,35. De bond wil een hogere koers, maar de directie zou hebben aangegeven dat het bedrijf dat niet kan dragen.

De minister deelde de bond mee dat een hogere koers zal worden gehanteerd. Echter, dit zal afhangen van wat het bedrijf kan dragen. Een ingangsdatum van de verhoging en de mate waarin de lonen zullen worden aangepast zijn niet genoemd. Dat was de reden waarom de leden donderdagochtend met enig gemopper het werk hebben hervat, aldus de Ware Tijd.

Ondertussen worden de sessies tussen partijen ten overstaan van de Bemiddelingsraad voor geheel Suriname voortgezet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten