donderdag 18 juli 2019

Mexicaanse autoriteiten redden 112 Midden-Amerikaanse migranten uit vrachtwagen

(Bron foto: Twitter)
Truck bevond zich in het uiterste noorden van de staat Nuevo Leon vlakbij grens met VS

Onder de migranten bevinden zich 34 minderjarigen


Mexicaanse autoriteiten redden woensdag 17 juli 2019 112 Midden-Amerikaanse migranten uit de oplegger van een truck, aldus het Mexicaanse nstituto Nacional de Migracion (INM). 

De trailer bevond zich in het uiterste noorden van de staat Nuevo Leon, vlak bij de grens met de Verenigde Staten bij de plaats China, toen immigratieambtenaren en leden van de Mexicaanse Nationale Garde het voertuig inspecteerden op een snelweg die de hoofdstad Monterrey met de grensstad Reynosa, een van de belangrijkste kruispunten, verbind.

De ongedocumenteerde migranten wilden  de Verenigde Staten binnengaan.



Ambtenaren arresteerden de bestuurder en drie metgezellen, terwijl de migranten, waaronder 34 minderjarigen, naar het INM-kantoor werden gebracht voor onderzoek. De migranten kwamen uit Honduras, Guatemala, El Salvador en Nicaragua.

Vorige week redde de federale politie 228 Midden-Amerikaanse migranten die gepropt waren in een truck die door de zuidelijke deelstaat Chiapas reed, die grenst aan Guatemala.


Onder druk van de Amerikaanse regering heeft Mexico recent de troepen van de Nationale Garde aan de zuidelijke grens ingezet om de toestroom van migranten die armoede en gewelddadige misdaden ontvluchten, beter onder controle te houden. De strategie heeft de migratiestromen al van duizenden naar enkele honderden mensen teruggebracht, aldus Mexicaanse functionarissen.

(Suriname Mirror/RadioFormula Monterrey/Xinhua/Twitter/Info7)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten