donderdag 18 juli 2019

Caricom-jeugdambassadeurs Dwight Prade en Georgette Grootfaam wachten geduldig af - 'Wij zijn voorbereid'

Nog niet duidelijk wanneer Suriname voorzitterschap Caricom Youth Ambassador Programme mag overnemen


Caricom-jeugdambassadeurs Dwight Prade en Georgette Grootfaam nemen nog een afwachtende houding aan inzake de invulling van het voorzitterschap binnen de regio. Of en wanneer Suriname de functie binnen Caricom zal overnemen is niet duidelijk. Ricardo Pollard, waarnemend directeur Jeugdzaken van het ministerie van Sport- en Jeugdzaken, zegt vandaag, donderdag 18 juli 2019, in de Ware Tijd, dat het ministerie van Buitenlandse Zaken de zaak moet afhandelen. 

Het voorzitterschap van Suriname kwam vorig jaar in het geding als gevolg van strubbelingen rond de verkiezing voor jeugdambassadeurs. Doordat het ministerie van Sport- en Jeugdzaken en het Nationaal Jeugdparlement niet op één lijn zaten over de procedure rondom de verkiezing, is Suriname het voorzitterschap misgelopen en werd Jamaica's Caricom-jeugdambassadeur Odayne Haughton 'tijdelijk' belast met de functie. De bedoeling is dat Trinidad en Tobago formeel overneemt vanaf augustus.

'Wij zijn voorbereid', zegt Prade.. Hij en Grootfaam zijn in mei gekozen en beëdigd als de nieuwe Caricom-jeugdambassadeurs voor Suriname. Het Caricom-secretariaat in Guyana is hiervan al op de hoogte gesteld. De documenten zijn doorgeleid met de aantekening, dat Suriname gereed is om het voorzitterschap te vervullen.

Het is na zeventien jaar weer, dat het land mogelijk deze functie zal bekleden. Grootfaam zei bij haar benoeming in mei, dat het mogelijke voorzitterschap een 'uitdaging' zal zijn, 'want we zullen hiermee een regionale verantwoordelijkheid met ons meedragen'. Ze vindt het belangrijk dat Suriname als portfoliohouder van cultuur, jeugd en sport binnen de Caricom de mogelijkheid bekijkt om alsnog de functie te krijgen. 'Zo'n kans mochten we niet aan ons voorbij laten gaan', sprak ze in mei.

Wie de functie zal bekleden als het zover mocht komen is nog niet beslist.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten