donderdag 18 juli 2019

Inspectie Gezondheidszorg Curaçao doet onderzoek bij Sint Elisabeth Hospitaal, Sehos

Minister wil weten of stoppen electieve operaties te wijten is aan gebrek aan financiën


De Inspectie Gezondheidszorg doet onderzoek bij het Sint Elisabeth Hospitaal (Sehos) op instructie van minister Suzy Camelia-Römer van Gezondheid, Milieu en natuur (GMN). Camelia-Römer wil weten of het stoppen van de electieve operaties inderdaad te wijten is aan een gebrek aan financiën. 

'Ik vind het van belang dat wordt nagegaan of dit een verantwoordelijke beslissing is geweest van de directie en of andere maatregelen hadden kunnen worden genomen', zegt de Camelia-Römer in het Antilliaans Dagblad van vandaag, donderdag 18 juli 2019.

De Inspectie Gezondheidszorg houdt sowieso toezicht op de gezondheidstoestand van de bevolking en op de kwaliteit en de toegankelijkheid van de gezondheidszorg, en dus ook instellingen en medische beroepsbeoefenaren. Dat staat op de website.

Maar, nu is wat Sehos betreft ‘een meer extensieve monitoring dan gebruikelijk’ nodig, stelt minister Camelia-Römer. Volgens een persbericht van het ministerie van GMN is de inspectie inmiddels begonnen met het onderzoek ‘om een beter beeld te krijgen van de situatie, de oorzaken en de stappen die genomen moeten worden’.


Niet alleen de gevolgen van de financiële status voor de zorg in het ziekenhuis worden geëvalueerd, maar ook de interne organisatie van processen en beslissingen. De inspectie gaat er ‘niet zonder meer vanuit dat een gebrek aan financiën een verklaring is voor de hele situatie’. Alle factoren die een rol spelen worden meegenomen in het onderzoek ‘om een oplossing te vinden en de continuïteit van zorg te garanderen’.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten