donderdag 18 juli 2019

Aangekondigde actie Vereniging van Medici in Suriname, VMS, drie weken opgeschort

Medisch directeur Staatsziekenfonds (SZF) Humphrey Hasrat wordt niet vervangen

Minister van Financiën Hoefdraad moet betalingen van declaraties in één keer te doen...


De Vereniging van Medici in Suriname (VMS) deelt mee, dat de acties die aangekondigd waren met drie weken worden opgeschort. Dit besluit is genomen op een algemene ledenvergadering, zo bericht Starnieuws vandaag, donderdag 18 juli 2019. De eis dat medisch directeur van het Staatsziekenfonds (SZF) Humphrey Hasrat moest worden vervangen, is  niet gehonoreerd door president Desi Bouterse.

De andere punten die met financiën en administratie te maken hebben zijn wel geaccepteerd. De VMS heeft gisteravond vergaderd met haar leden. De eis dat Hasrat van het toneel moet verdwijnen bij het Staatsziekenfonds (SZF) en zelfs uit de zorgsector, leverde veel discussie op. De VMS accepteert Hasrat niet als gesprekspartner. De vergadering heeft besloten dat een evaluatieperiode wordt ingebouwd.

De afspraken die eerder zijn gemaakt met het SZF zullen worden nageleefd. Ook zal op basis van de bestaande overeenkomst, de verlenging plaatsvinden. De VMS had ook geëist dat declaraties in één keer uitbetaald moeten worden en niet in twee termijnen, zoals nu het geval is. Gistermiddag heeft de president vergaderd met de VMS en andere betrokkenen. Er zijn nog geen formele mededelingen gedaan

De VMS heeft vandaag onderstaand summier persbericht uitgegeven. Van de zijde van de regering zijn nog geen mededelingen gedaan.

'De VMS, in een zeer druk bezochte ledenvergadering bijeen op woensdag 17 juli 2019 om 19.00 u, heeft besloten de aangekondigde acties met 3 weken op te opschorten, om de President, de Minister van Volksgezondheid en het SZF, in de gelegenheid te stellen tot uitvoering over te gaan van hetgeen op zondag 14 juli 2019, dinsdag 16 juli 2019 en heden is afgesproken met de VMS. Over 3 weken zal in een nieuwe Algemene Leden Vergadering na evaluatie door de leden worden besloten of de overeengekomen punten correct zijn uitgevoerd.' 

De administratieve en financiële zaken die speelden, zijn wel gehonoreerd door de president. Zo zal de minister van Financiën over de brug moeten komen om de betalingen van de declaraties in één keer te doen. Hierover moest president Bouterse afstemmen met minister Gillmore Hoefdraad die uitlandig is.

De VMS heeft een veiligheidsclausule ingebouwd en heeft de acties voor drie weken opgeschort. In die periode moeten de afgesproken zaken in orde worden gemaakt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten