vrijdag 26 juli 2019

Russische BuZa-minister Sergey Lavrov voor werkbezoek in Suriname gearriveerd

Tweedaags werkbezoek ter versteviging onderlinge samen- werking


De minister van Buitenlandse Zaken (BuZa) van Rusland, Sergey Lavrov, is vrijdagavond 26 juli 2019 in Suriname gearriveerd. De bewindsman landde rond negen uur op de Johan Adolf Pengelluchthaven. Minister Lavrov werd welkom geheten door een regeringsdelegatie onder leiding van minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken, aldus het Nationaal Informatie Instituut (NII).


De Russische minister is voor een officieel werkbezoek in Suriname. De besprekingen die gevoerd zullen worden vinden plaats in het kader van onder meer intensivering van de economische, sociale, culturele en technische samenwerking, alsook het bevorderen van politiek dialoog tussen beide landen. Mogelijk zullen enkele overeenkomsten worden getekend tijdens dit werkbezoek.


Vaststaat dat de komst van minister Lavrov, de banden tussen Suriname en Rusland verder zal verstevigen.

Tijdens zijn werkbezoek zal de bewindsman ontmoetingen hebben met Pollack-Beighle, vicepresident Ashwin Adhin en president Desi Bouterse. De komst van de minister biedt volgens minister Pollack-Beighle perspectief op het gebied van onder andere de oliesector. Maar, ook op het vlak van onderwijs levert Rusland een bijdrage aan ons land. Studenten uit ons land hebben aldaar studies gevolgd.

Pollack-Beighle verwijst verder naar de hulp op het gebied van de gezondheidszorg. Recentelijk heeft Rusland apparatuur gedoneerd aan het ’s Lands Hospitaal. Ten aanzien van veiligheid kan Suriname ook profiteren van de samenwerking met de bevriende mogendheid. Er zijn trainingsmogelijkheden voor de politie, militairen, brandweerlieden, maar ook op het gebied van cyber security kan het land de nodige assistentie verkrijgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten