vrijdag 26 juli 2019

Economisch beleid regering Aruba werpt zijn vruchten af...

(Bron foto: andreastravelss.com)
Arubaanse regering kondigt een ambitieuze economische visie aan

Aruba Airport Authorities gaat 500 miljoen investeren in uitbreiding Reina Beatrix Luchthaven


Het economisch beleid van de regering Aruba werpt zijn vruchten af. De regering heeft ook veel vertrouwen in een gezonde toekomst van Aruba. De Arubaanse regering heeft een ambitieuze economische visie aangekondigd. De minister van Economische Zaken, Financiën en Cultuur, Xiomara Ruiz-Maduro, heeft het Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA) benaderd voor advies,zo meldt het Antilliaans Dagblad vandaag, vrijdag 26 juli 2019. 

Samen met stakeholders is gewerkt aan het identificeren van zes veelbelovende sectoren. Dat zijn diversificatie van het toerisme, logistieke hubfunctie, landbouw, kenniseconomie, circulaire economie en creatieve ‘orange’ economie.

Voor elk van deze sectoren zijn investeringsplannen opgesteld die ervoor moeten zorgen dat in de komende jaren grote investeringen worden aangetrokken en duizenden nieuwe banen worden gecreëerd.

Er is ook een ambitieus programma opgezet om de bureaucratie terug te dringen door middel van e-Government, aldus de regering, die meent dat de resultaten al zichtbaar zijn.

Aruba Airport Authorities gaat 500 miljoen investeren in de uitbreiding van de Reina Beatrix Luchthaven, waardoor het aantal vluchten die Aruba per dag kan ontvangen wordt vergroot. Er worden nieuwe hotelkamers gebouwd, met name boutique hotels, om de toename van de toeristen aan te kunnen. Water- en Energiebedrijf Web gaat 300 miljoen investeren in nieuwe recip-motoren, om de productiekosten van water en elektriciteit met de grootste stap in jaren te verlagen en om de CO2-uitstoot aanzienlijk te verminderen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten