vrijdag 26 juli 2019

Actrice Imanuelle Grives nog een maand in hechtenis

(Bron foto: Instagram)
'Grives beseft dat ze professionele hulp moet zoeken'


Actrice Imanuelle Grives moet nog een maand in hechtenis blijven op verdenking van drugshandel. Dat heeft de raadkamer van Antwerpen vandaag, vrijdag 26 juli 2019 besloten, bevestigt een woordvoerder van het Belgische Openbaar Ministerie. De raadkamer beslist slechts over de voorlopige hechtenis van Grives, niet over de vraag of ze wel of niet schuldig is. Grives (34) was zelf aanwezig bij de zaak vandaag, maar bleef uit het zicht. De raadkamer handelt achter gesloten deuren. 

In een verklaring van het management van Grives staat, dat de actrice ‘beseft dat ze professionele hulp moet zoeken om te kijken hoe het kan dat ze in deze situatie is beland'. Grives liet eerder via haar advocaat weten, dat ze de drugs in bezit had ter voorbereiding op een nieuwe rol. In de verklaring staat daar niets over.

Justitie in België heeft nog geen enkele aanwijzing voor kunnen vinden voor Grives’ verhaal dat ze zich voorbereidde op een rol, aldus een woordvoerder van het OM. 'Je zou toch zeggen dat er allang een regisseur of zo zich had moeten melden.'

De Rotterdamse actrice, die voorlopig uit de serie Spangas is geschreven, werd zondag aangehouden op het Belgische festival Tomorrowland met meer dan honderd xtc-, amfetamine- en MDMA-pillen, 20 gram cocaïne en bijna 10 gram ketamine op zak. Ook op haar logeeradres werden drugs gevonden. Ze verklaarde al snel, dat ze drugs verkocht als voorbereiding op een nieuwe rol. Tot nu toe is echter nog geen producent, regisseur of scriptschrijver opgestaan die dat bevestigt.

Toch nemen bekenden van Grives het voor haar op. Het duidelijkst daarin is schrijver Robert Vuijsje, die Grives leerde kennen bij de verfilming van Vuijsjes boek Alleen maar nette mensen. 'Voor die film is ze met een diëtiste 15 kilo aangekomen en daarna weer afgevallen. Ze heeft ook voor een andere rol wekenlang als dakloze op straat geleefd. Ik ken niemand die zich zo intensief voorbereidt op een rol en ik kan me ook echt niets, helemaal niets voorstellen van Imanuelle als dealer', zei Vuijsje.

Overigens werden er tijdens Tomorrowland in totaal 24 dealers aangehouden, onder wie tien Nederlanders.

(Suriname Mirror/AD/Het Laatste Nieuws)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten