vrijdag 26 juli 2019

Breeveld (DOE) vraagt in Assemblee aandacht voor op tijd betaling aan RKBO door regering


Nading (NDP) wil actie om probleem bij EBGS-school in Moi Taki op te lossen


De Assembleeleden Carl Breeveld (DOE) → en Aida Nading (NDP) hebben gisteren in de Assemblee de aandacht van de regering gevraagd voor onderwijs-aangelegenheden, zo bericht vandaag, vrijdag 26 juli 2019, Starnieuws. Breeveld merkte op dat uiterlijk 1 augustus de regering een afgesproken bedrag moet betalen aan het Room Katholiek Bijzonder Onderwijs, RKBO. 

De ouders betalen een verplichte bijdrage, terwijl het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur het verschil overmaakt. Als de regering verzuimt het verschil tijdig over te maken, moeten ouders het geld alsnog betalen. Hierover is ongerustheid bij ouders. Breeveld hoopt dat de regering op tijd het geld overmaakt, waardoor er geen onnodige problemen ontstaan. Waarnemend Assemblee-voorzitter Melvin Bouva vroeg ook extra aandacht van de regering voor deze kwestie.

Nading vroeg aandacht van het ministerie voor de school van de Evangelische Broeder Gemeente Suriname in Moi Taki, een dependance van Godo Olo in het district Sipaliwini. Een leerkracht van die school was enige tijd geleden betrokken bij een aanrijding en is nooit meer teruggekeerd naar het binnenland.

Het gevolg is dat de kinderen van de kleuterklassen een schooljaar verloren hebben, want ze zitten thuis. Verder volgen kinderen van twee leerjaren les in één klas. De klassen zijn gecombineerd 1 & 2, 3 & 4 en 5 & 6. 'Wat zullen deze kinderen kunnen opnemen op deze manier', wilde het Assembleelid weten.

Bouva vroeg de regering om na onderzoek antwoord te geven op de vraag van Nading.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten