vrijdag 26 juli 2019

Agenten die arrestant in dichte kofferbak auto afvoeren zijn buiten hun boekje gegaan - Filmpje van optreden agenten op social media leidt tot nodige ophef

Betrokken agenten zullen ter verantwoording opgeroepen worden door korpsleiding



De agenten die eerder deze week een jongeman bij de Wijdenboschbrug in Paramaribo gearresteerd en afgevoerd hebben in een gesloten kofferbak van een personenauto, zijn hun boekje te buiten gegaan. Dat zegt een woordvoerder van het Korps Politie Suriname vrijdagavond 26 juli 2019 op Waterkant.net

De woordvoerder zegt, dat het gaat om manschappen van één van de aanhoudingsteams van de politie. Hij laat weten, dat de manier om een verdachte of arrestant te vervoeren duidelijk zijn. Indien het voertuig geen ruimte zou hebben voor een arrestant, dan moeten de agenten assistentie van hun collega’s inroepen om de verdachte af te voeren met een ander voertuig.

De woordvoerder benadrukt, dat onder geen enkele omstandigheid een arrestant of verdachte afgevoerd mag worden zoals in onderstaand filmpje te zien is. De jongeman in kwestie is gearresteerd voor het wegnemen van andermans spullen.

De betrokken agenten zullen ter verantwoording opgeroepen worden door korpsleiding. Het filmpje dat massaal via social media gedeeld is heeft veel stof doen opwaaien binnen de samenleving.

Het is niet precies bekend wanneer dit filmpje is gemaakt. Bekijk de beelden die via Facebook door E. Hoogstad werden gedeeld:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten