vrijdag 26 juli 2019

Oud-directrice RGD Maaltie Sardjoe moet RGD nog Srd 50.000 plus rente betalen

Maaltie Sardjoe haalt steeds bakzeil bij de rechter...


Tot tweemaal toe heeft de Kort Gedingrechter de vordering van de ex-directrice van de Regionale Gezondheidsdienst (RGD), Maaltie Sardjoe, afgewezen. Zij vond, dat de RGD haar nog geld moest betalen op basis van een vonnis uitgesproken in augustus 2016. De RGD heeft echter gevorderdm dat Sardjoe nog Srd 50.000 moet betalen vermeerderd met rente van 6% per jaar vanaf 4 juli 2019 tot en met de dag van de algehele voldoening.

Waarnemend RGD-directrice Sebita Gopal zegt vandaag, vrijdag 26 juli 2019, op Starnieuws dat zodra het vonnis op papier is dit betekend zal worden aan Sardjoe. Gopal is blij dat de rechter meegegaan is met de RGD en de ontheven directrice gisteren veroordeeld heeft om de Srd 50.000 te betalen. Zij vindt het erg, dat door het 'derden beslag' op de tegoeden van de RGD, met veel moeite de salarissen van de werknemers zijn betaald. Niet alle 800 werknemers hebben hun geld op tijd kunnen krijgen door de beslaglegging.

Er is onmiddellijk door de advocaat van de RGD een Kort Geding aanhangig gemaakt om de onterechte beslaglegging op te heffen, zegt Gopal. Er zijn daarbij documenten overgelegd waaruit blijkt, dat de RGD Sardjoe niks verschuldigd is. De RGD-leiding was verbaasd, dat ondanks de documenten er op 9 juli 2019 weer beslag is gelegd door Sardjoe.

In het eerste Kort Geding zijn de redenen weerlegd. Daarna kwam Sardjoe met de volgende eisen:
- Jubileumuitkering door te betalen voor nog eens 6 maanden salaris
- Uitbetaling voor medische kosten
- Uitbetaling voor 60 liter brandstof per week getankt in een voertuig dat voor Sardjoe wordt gehuurd - 10 % loonsverhoging ingaande 1 januari 2019, omdat dit zou zijn overeengekomen met de bond.

De Stichting RGD heeft ook bij de 2e beslaglegging aangegeven, dat Sardjoe niets te vorderen heeft. Omdat er veel schade is geleden door de beslagleggingen, heeft de RGD ook een schadevergoeding gevorderd. Alle beslagleggingen zijn door de rechter opgeheven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten