vrijdag 26 juli 2019

Kustwacht Caribisch Gebied onderschept bij Curaçao bootje met vier opvarenden en een parkiet

(Bron foto's: Kustwacht Caribisch Gebied)
Bootje van het type Eduardoño was op weg naar Klein Curaçao


Het Dash 8 vliegtuig van de Kustwacht Caribisch Gebied ontdekte gisteravond rond middernacht tijdens een reguliere verkenningsvlucht een onverlicht vaartuig. Het vaartuig voer richting Klein Curaçao. De Dash stuurde die informatie meteen door aan het Rescue & Coordination Center (RCC) van de Kustwacht, die op hun beurt het Stationsschip Zr.Ms. Groningen en de Jaguar Cutter van de Kustwacht op de hoogte stelde, zo bericht de Kustwacht vandaag, vrijdag 26 juli 2019.

Beide schepen waren op dat moment aan het patrouilleren in de wateren van Curaçao. Tevens werd  Steunpunt Parera ingelicht die de Metal Shark I-02 lanceerde om het onverlichte vaartuig te intercepteren. De interceptie vond om kwart voor drie vanochtend op 7 zeemijl zuid van Klein Curaçao.

Tijdens de interceptie werd  een waarschuwingsschot afgevuurd. Het bleek een vaartuig van het type Eduardoño met vier opvarenden en een parkiet aan boord.

Het vaartuig is naar de Kustwachtsteiger opgebracht en de vier personen zijn aan de politie overgedragen. De veterinaire dienst is ingelicht om de parkiet bij de Kustwacht te komen ophalen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten