vrijdag 14 juni 2019

Ivan Graanoogst: 'Decoratie Liverpool-speler Wijnaldum is geen politieke stunt'.... - Huldiging Wijnaldum is afgelast!

Alles wijst echter wel degelijk op een politieke NDP-stunt

Wijnaldum wil niet bij NDP-activiteit betrokken worden


De bekende in Nederland geboren voetballer met Surinaamse roots Georginio Wijnaldum zou komende zondag door president Desi Bouterse gedecoreerd worden in het district Coronie. Vooral op Facebook beweert men, dat het zou gaan om een politieke stunt van de regering. Temeer, omdat op dezelfde dag in het district een massameeting is gepland van de NDP. Alles wijst echter wel degelijk op een politieke NDP-stunt, immers waarom kan de decoratie niet op een ander moment en bijvoorbeeld in  het presidentieel paleis plaatsvinden....
Inmiddels meldt Burger Informatiecentrum Coronie vanmiddag, vrijdag 14 juni 2019, rond kwart over twee, dat de huldiging van de sterspeler is afgelast:


Wijnaldum houdt morgen om 12.00 uur zelf een persconferentie, aldus ABC Radio. Mogelijk wil de voetbalster niet meegezogen worden in een bewust voorop gezette politieke NDP-activiteit en zich verre houden van een lokaal uitgebroken verkiezingsstrijd. Dat blijkt inderdaad het geval te zijn, gelet op het volgende:


De Ware Tijd bericht rond half zes 's avonds dat zij de hand weten te leggen op geluidsfragmenten waarin Wijnaldum Clarence Seedorf om advies vraagt aangezien zijn zaakwaarnemer hem gezegd heeft, dat de onderscheiding accepteren 'nu geen goed idee is gezien wat er speelt met Bouterse'.
Wijnaldum laat ook doorschemeren 'niet zo blij' te zijn met de flyer die circuleerde. Daarop stond dat zijn decoratie samen vermeld met de massameeting van de NDP. 'Ze zeggen nu dat het er los van staat, maar mijn zaakwaarnemer zegt dat het geen goed idee is. Ik wil jouw mening daarover.'
Seedorf houdt hem voor dat zijn zaakwaarnemer het goed heeft gezien en goed advies heeft gegeven. 'Kijk maar uit. Op dit moment is het heel verstandig om gewoon niet betrokken te zijn met politiek. Ze gaan het alleen maar gebruiken op dit moment. Daarom ben ik ook niet in Suriname de laatste jaren.' Het is volgens Seedorf 'niet het moment'.

Wijnaldum kwam donderdag in Suriname aan, maar al daarvoor circuleerde de flyer waarop werd bekendgemaakt dat hij zondag in Coronie zou worden gedecoreerd door de president.

Ivan Graanoogst, coördinator van het district Coronie, beweert vandaag via  het Nationaal Informatie Instituut (NII), dat het niet om een politieke stunt gaat.

Volgens Graanoogst werkt de president dit weekend in het westen van het land. Het staatshoofd zal verschillende bezoekjes afleggen in de districten Nickerie en Coronie. Er is daarom het besluit genomen om de decoratie, een overheidsactiviteit, te doen in het district Coronie waar de roots van de Liverpool-speler liggen. De decoratie zou plaatsvinden in het commissariaat in het multifunctioneel centrum.

'De twee activiteiten hebben in feite niet zoveel met elkaar te maken, dan wel dat er een persoon is die daar centraal staat en dat is de president', merkt Graanoogst op.

Hij begrijpt dat er politieke linken gelegd worden, maar volgens hem staan deze twee activiteiten los van elkaar. De president heeft op gezette tijden Surinamers en buitenlanders met Surinaamse roots, gedecoreerd, zoals DJ Chuckie, Tyrone Spong en Anthony Nesty. Suriname heeft grote mannen zoals Miquel van Assen en Renzo Tjon a Joe die het heel goed doen en volgens Graanoogst ligt hun tijd, om gedecoreerd te worden ook in de pijplijn, zeker wanneer het van president Bouterse afhangt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten