vrijdag 14 juni 2019

Daniëlla Sumter (NDP) toegelaten als lid van De Nationale Assemblee

'Ik krijg gelegenheid te werken aan realisatie van idealen en ontwikkelingsvoornemens NDP'


Daniëlla Sumter is vanochtend, vrijdag 14 juni 2019, tijdens een korte bijzondere openbare vergadering toegelaten als lid van De Nationale Assemblee (DNA). Zij werd volgens het Hindoe-geloof ingezworen door een pandit. Sumter komt op de plek van André Misiekaba, die het lidmaatschap heeft verruild voor het ministersambt op Sociale Zaken en Volkshuisvesting. Ze is de twaalfde vrouw in de fractie van de NDP die 26 personen telt, aldus de Ware Tijd.

'Er zijn specifieke problemen en uitdagingen die gepaard gaan met het lidmaatschap van DNA. We kennen uw voorgeschiedenis. Ik verwacht persoonlijk een heleboel van u', sprak DNA-voorzitster Jennifer Geerlings-Simons het nieuwe lid toe. 'U moet ons in dit laatste jaar de wetgeving helpen trekken die wij nog moeten afronden. Ik denk dat u daarvoor zeer geschikt bent.'


'Ik sta vandaag voor een nieuwe uitdaging om een constructieve bijdrage te leveren aan de economische ontwikkeling van Suriname. Deze voordracht was voor mij een eer die ik met veel belangstelling en interesse heb aanvaard. Ik krijg de gelegenheid te werken aan de realisatie van de idealen en ontwikkelingsvoornemens van de NDP', luidde een deel van haar eerste speech.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten