vrijdag 14 juni 2019

Bob Traa benoemd tot president van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS)

'Traa kent als geen ander het belang van een hoge mate van integriteit voor de instelling'


Bob Traa is met ingang van gisteren, vooruitlopend op zijn definitieve aanstelling, door de Raad van Commissarissen (RvC) van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) benoemd tot president van de CBCS, zo meldt het Antilliaans Dagblad vandaag, vrijdag 14 juni 2019.

Traa kent als geen ander het belang van een hoge mate van integriteit voor de instelling, zo laat de RvC in een persbericht weten. De RvC heeft op 11 maart 2019 aan de minister van Financiën van Curaçao en de minister van Financiën van Sint Maarten de aanbeveling gedaan om Traa te benoemen tot president van de CBCS. Deze functie werd sinds 17 november 2017 tijdelijk vervuld door Leila Matroos-Lasten.



Sinds de aanbeveling van de RvC zijn intussen drie maanden verstreken.

Artikel 20, vijfde lid van het Centrale Bank-statuut voor Curaçao en Sint Maarten schrijft voor dat als de landen nalaten om binnen drie maanden na een aanbeveling door de RvC een president of directeur te benoemen, die raad uit die aanbeveling tijdelijk een president onderscheidenlijk directeur moet benoemen totdat de landen tot benoeming overgaan.

'De RvC heeft daarom besloten om de heer Traa met ingang van 13 juni 2019 tijdelijk te benoemen tot president van de CBCS, tot aan het moment dat de landen Curaçao en Sint Maarten in de benoeming van president voorzien', aldus de RvC.

Traa is ruim 34 jaar werkzaam geweest bij het Internationaal Monetair Fonds (IMF).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten