vrijdag 14 juni 2019

Surinaamse terreurverdachte Naser I. vrijgesproken - Broer Raoul A. veroordeeld, maar meteen in vrijheid gesteld

Raoul A. veroordeeld tot gevangenisstraf van twee jaar waarvan drie maanden voorwaardelijk


'Ik ben echt blij. Ik ben verrast. De man daarboven heeft zijn werk gedaan. Ik dank God echt. Ik kan nu niet veel zeggen', zei Naser I na de uitspraak van de Kantonrechter die hem heeft vrijgesproken, zo bericht de Ware Tijd vandaag, vrijdag 14 juni 2019. 

De gebroeders Naser I. en Raoul A., die sinds 2017 terecht stonden voor deelname aan de terreurorganisatie Islamitische Staat zijn nu officieel weer vrije mannen. De rechter sprak Naser I., die op 17 mei al op vrije voeten was gesteld, vrij van alle rechtsvervolgingen.

Raoul A. werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar waarvan drie maanden voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar. Dit vonnis is gelijk aan de tijd in voorarrest doorgebracht. Met de uitspraak kwam Raoul A. dus vandaag ook op vrije voeten.

De rechter  week af van de eis van de Officier van Justitie. Die eiste tegen Raoul A. een geheel onvoorwaardelijke straf van zes jaar; tegen Naser I. eiste zij vier jaar.

De twee stonden terecht op verdenking van het voorbereiden van een terreurdaad en het ronselen van strijders voor de Islamitische Staat. De rechter acht niet bewezen dat Naser I. zich schuldig heeft gemaakt aan de tenlasteleggingen. De magistraat is wel van mening, dat Raoul A. heeft deelgenomen aan een criminele organisatie. Ook acht ze bewezen, dat hij de Vuurwapenwet heeft overtreden, vanwege bezit van illegale AK 47-patronen die in zijn woning waren aangetroffen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten