vrijdag 14 juni 2019

Kabinet-Rhuggenaath, Curaçao, gaat nog steeds voor verhoging tarief Omzetbelasting met 1 procent per 1 juli

'Ook de begrotingswijziging 2019 is zo goed als klaar om naar de Staten te gaan'


Het kabinet-Rhuggenaath mikt nog altijd op verhoging van het tarief omzetbelasting (OB) met 1 procentpunt per 1 juli aanstaande. Het algemene OB-tarief wordt dan 7 procent. Daarvoor is het wetgevingspakket voor advies gestuurd naar en inmiddels terugontvangen van de Raad van Advies (RvA) en van het College financieel toezicht (Cft), zegt Financiën-minister Kenneth Gijsbertha (MAN) vandaag, vrijdag 14 juni 2019, in het AntilliaansDagblad

'Ook de begrotingswijziging 2019 is zo goed als klaar om naar de Staten te gaan samen met het wetgevingstraject', aldus de bewindsman.

Conform planning zijn deze afgelopen week tijdens de Ministerraad-vergadering vastgesteld, waarna het proces wordt vervolgd. Tegelijkertijd kan binnenkort een wetsvoorstel worden verwacht voor de introductie van een ABB (Algemene Bestedingsbelasting) in plaats van het OB-systeem. Dit laatst heeft onder meer als nadeel, dat het schakels kent en dat deze vorm van indirecte belasting accumulatie kent.

Overigens had Curaçao ooit een ABB, wat echter werd afgeschaft door toenmalig minister van Economische Zaken Errol Cova (PLKP), die de OB invoerde. Met het optrekken van het OB-tarief van 6 naar 7 procent kiest de regering voor een minder drastisch pakket aan belastingmaatregelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten