vrijdag 14 juni 2019

Eigenaresse van G&V International Fashions Happy Clothes op Curaçao veroordeeld

Verdachte heeft haar inkomstenbelasting aangifte over de jaren 2015 en 2016 te laat ingediend

Zaak is eerste aanzet om de belastingmoraal in het land Curaçao te verbeteren


De eigenaresse van G&V International Fashions Happy Clothes is vandaag, vrijdag 14 juni 2019, door de rechter veroordeeld voor een geldboete van NAf. 2.500,- en een voorwaardelijke werkstraf van 40 uur. Verdachte stond terecht voor het te laat indienen van haar inkomstenbelasting aangifte over de jaren 2015 en 2016, aldus het Openbaar Ministerie Curaçao.

Deze zaak is de eerste aanzet om door inzet van strafrechtelijke instrumenten, de belastingmoraal in het land Curaçao te verbeteren.

Omdat zij over de jaren 2011, 2012 en 2013 ook al 3 bestuurlijke boetes gehad van in totaal NAf. 3.000,- is in het tripartite (overleg tussen Belastingdienst, Sector fiscale zaken, Douane en Openbaar Ministerie) overleg besloten om als laatste middel haar strafrechtelijke te vervolgen.

In eerste instantie stond de zaak op zitting op 12 april 2019 op zitting. Toen is de zaak aangehouden, omdat de verdachte niet verschenen was.

 Vandaag tijdens de zitting ontkende verdachte de aanmaningsbrieven van de belastingdienst ontvangen te hebben. Maar dit standpunt werd verworpen omdat zij getekend had voor ontvangst van deze brieven. Zij heeft afstand gedaan van haar recht om in hoger beroep te gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten