maandag 27 mei 2019

Zes mensen gedood bij crash Mi-17-helikopter in noord-centrale staat Queretaro, Mexico

Marine helikopter ingezet bij bestrijding bosbranden omgeving Jalpan de Serra



Zes mensen, waaronder vijf leden van de Mexicaanse Marine, zijn vrijdag 24 mmei 2019 gedood toen hun Mi-17-helikopter crashte tijdens operaties om bosbranden te bestrijden, zei president Andrés Manuel López Obrador zaterdag. 

De crash vond plaats ongeveer 89 kilometer ten noorden van Jalpan de Serra in het afgelegen, heuvelachtige Sierra Gorda gebied van de noord-centrale staat Queretaro, aldus de marine in een verklaring.



De Russische Mil Mi-17 helikopter, die vertrok vanuit Valle Verde in de naburige staat San Luis Potosi, droeg een helibuk met 2.500 liter (660 gallons) water om een bosbrand te bestrijden, zei de marine eerder.

Moeilijkheden bij het betreden van de plaats van het ongeval betekenden dat de autoriteiten de doden tot zaterdag niet konden bevestigen. 'We gaan ons medeleven betuigen aan de familieleden van de marinemrnsen en de ambtenaar van de Comisión Nacional Forestal (CONAFOR) die hun leven hebben verloren', zei López Obrador tijdens een openbare ceremonie, terwijl hij hun namen voorlas.


Midden Mexico heeft de afgelopen maanden honderden bosbranden doorgemaakt vanwege de geringe regenval en hoge temperaturen. Door een gebrek aan wind en regen kon de rook niet verdampen, waardoor de luchtkwaliteit in de hoofdstad Mexico-Stad dermate verslechterde, dat autoriteiten vorige week een milieualarm uitriepen en bewoners waarschuwden om lichamelijke inspanningen buitenshuis te vermijden.


(Suriname Mirror/The Defense Post/amqueretaro.com/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten