maandag 27 mei 2019

Arrestatie Team arresteert drie door Justitie in Nederland gezochte verdachten - En van ze zou vertrouweling zijn van de voortvluchtige topgangster Ridouan Taghi

Een van de verdachten bekent te worden gezocht voor betrokkenheid bij een liquidatie



Het Korps Politie Suriname bericht maandag 27 mei 2019, dat het Arrestatie Team, A.T., zondag drie mannen aangehouden die worden gezocht door de Nederlandse Justitie en verdacht worden van onder andere moord en deelneming aan een criminele organisatie. Het gaat om de 30-jarige Alejandro P., Mao R. (43) en de 41-jarige Mario 'Piet' R. Volgens De Telegraaf is een van ze een vertrouweling van de voortvluchtige topgangster Ridouan Taghi.

Het gaat om de 43-jarige Mao R. ’Mocro-maffia’ kroongetuige Nabil B. heeft uitvoerig over een Surinaamse Mao verklaard bij Justitie. Justitie in Nederland wil niets zeggen over de aanhoudingen en de 43-jarige Mao R. Meerdere bronnen rond het liquidatieonderzoek Marenga waarin Taghi centraal staat, bevestigen wel dat het om deze man gaat.

Suriname is een van de landen die worden genoemd als mogelijke verblijfplaats van Taghi. Eerder onthulde deze krant al dat een van een liquidaties verdachte handlanger van Taghi zich er schuilhoudt, na een eerdere ontsnapping daar uit de gevangenis. Suriname speelt een steeds grotere rol bij de smokkel van coke naar Europa, aldus De Telegraaf.

De drie weken uit naar Suriname om uit handen van de Nederlandse Justitie te blijven. Na uitgewerkte informatie zijn deze verdachten op afzonderlijke adressen aangehouden door het A.T. Twee van de verdachten hadden een vuurwapen met bijbehorende munitie bij zich toen zij door het A.T. werden aangehouden.

De 43-jarige verdachte R. had ook een hoeveelheid hasj van iets meer dan 30 kilo in zijn bezit. De illegale drug en de vuurwapens met munitie zijn in beslag genomen.

Een der verdachten heeft bij zijn aanhouding bekend in Suriname te zijn ondergedoken, omdat hij wordt gezocht door de Nederlandse Justitie voor zijn betrokkenheid bij een liquidatie. De Nederlandse Justitie heeft via een rechtshulpverzoek om de aanhouding en uitlevering van deze verdachten gevraagd. Het proces tot hun uitlevering is inmiddels ingezet.

Crimesite.nl meldt, dat Alejandro P. van de Amsterdamse rechtbank 14 jaar cel kreeg voor medeplegen van de mislukte moordaanslag op Peter ‘Pjotr’ R. op 5 november 2015 in Diemen

De twee andere verdachten rekent de politie tot de groep rond de voortvluchtige Ridouan Taghi. Mario 'Piet' R. werd in februari 2016 aangehouden in het 26Koper-onderzoek op verdenking van deelneming aan een criminele organisatie die moorden pleegde en het voorhanden hebben van een Glock en munitie die in zijn woning werden gevonden. Mario R. hoorde volgens de politie vroeger, net als andere 26Koper-verdachten, bij de groep 'Bad Boys' uit Nieuwegein, een groep criminele en overlastgevende jongeren. R. heeft een strafblad met feiten over geweldpleging, diefstal en drugs- en wapenbezit.
Hij werd niet voor de rechter gebracht in de 26Koper-zaak. Zijn broer Mao R. evenmin. Andere verdachten uit dat onderzoek kregen tot 14,5 jaar cel voor voorbereidingen van liquidaties en het verbergen van een wapenvoorraad en snelle auto’s.

De broers R. zijn volgens bronnen, aldus Het Parool, de link met een groep in Amsterdam-Zuidoost die de organisatie van Taghi zou inzetten voor het plegen van onderwereldmoorden. Ook zouden ze motorbende Caloh Wagoh hebben ingezet voor geweldsklussen, waaronder liquidaties.
Daarom wordt de arrestatie van de broers beschouwd als een klap voor Taghi.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten