maandag 27 mei 2019

Ressortraad Oost in Nickerie wil complete rehabilitatie Majoor Henry Fernandes Vliegveld te Zeedijk

'We kunnen het vliegveld inzetten om vooral toerismesector te helpen bevorderen in rijstdistrict'


'We weten over megaolievondsten in Guyana en we denken dat ons vliegveld daardoor vaak zal worden gebruikt; ook door Guyanezen'


Sanjay Ramsamoedj, voorzitter van de ressortraad Oost in het district Nickerie, pleit voor een complete rehabilitatie van het Majoor Henry Fernandes Vliegveld te Zeedijk. Hij heeft vorig week tijdens een hoorzitting in het Burger Informatie Centrum de districtsraad van Nickerie gevraagd om de rehabilitatie van het vliegveld op te nemen in de conceptbegroting voor 2020, zo bericht de Ware Tijd vandaag, maandag 27 mei 2019.

Tijdens de Nieuw Front-regering was gestart met het herstel van het vliegveld, maar dat is tot heden niet afgerond. 'Als district hebben wij enorm veel potentie, vooral op het gebied van toerisme en andere sectoren. We kunnen het vliegveld inzetten om vooral de toerismesector te helpen bevorderen in het rijstdistrict', zegt Ramsamoedj. Hij hoopt daarom dat het vliegveld spoedig wordt aangepakt.

Hij denkt dat het vliegveld een belangrijke rol kan vervullen in de verdere ontwikkeling van de oliesector in Guyana. 'Wij hebben het bestaansrecht van het vliegveld laten zien en we moeten het koesteren en uitbreiden naar internationale standaarden, omdat er heel mooie en grote dingen staan te gebeuren in ons buurland. We weten allemaal over de megaolievondsten in Guyana en we denken dat ons vliegveld daardoor vaak zal worden gebruikt; ook door Guyanezen.'

Als grensdistrict moet Nickerie voorbereidingen treffen om in te kunnen inspelen op de ontwikkelingen die op komst zijn in Guyana. Ramsamoedj verwacht dat ook de toerismesector zal groeien.

Volgens districtscommissaris Nisha Kurban-Baboe heeft Vijay Chotkan, de nieuwe minister van Openbare Werken, Transport en Communicatie, tijdens een ontmoeting met alle districtscommissarissen aangegeven, dat alle vliegvelden in Suriname aangepakt zullen worden. Ze denkt dat in dat kader het vliegveld van Zeedijk ook zal worden gerehabiliteerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten