maandag 27 mei 2019

Ingrid Karta-Bink (PL): ‘President houdt van verraad, niet van de verraders’

'Met verraad om mij heen kan ik niet goed functioneren'

Waidoe heeft zijn stoel verruild met ABOP-parlementariër Dinotha Vorswijk


Dat ondertussen president tevens NDP-voorzitter Desi Bouterse openlijk en vol lof op een persconferentie overloper William Waidoe heeft verwelkomd binnen de Nationale Democratische Partij (NDP), toont volgens Pertjajah Luhur (PL)-Assembleelid Ingrid Karta-Bink het karakter aan van de NDP-leider. Het is dezelfde NDP-voorzitter die kort na de verkiezingen van 2015 erin slaagde om ook Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan zover te krijgen om over te lopen en de regeercoalitie te ondersteunen, zo schrijft het Dagblad Suriname maandag 27 mei 2019.

'Met die zin heeft de president verklapt dat hij van verraad houdt. Drie gekozen heren van de PL hebben de stap gemaakt om hem te ondersteunen. Er is verraad gepleegd in mijn politieke partij. Hij houdt verraad in stand en hij houdt van verraad. Maar, ik denk niet dat hij van de verraders houdt', aldus Karta-Bink.

De verklaring van Waidoe op 13 mei in De Nationale Assemblee (DNA) is volgens Bink pijnlijk aangekomen bij vooral het electoraat dat zich nu verraden voelt. 'Echter, de partij gaat verder en weet nu juist dat zij twee standvastige leden over heeft in ’s Landsvergaderzaal.' Hoewel exponenten uit de NDP al geruime tijd ook bezig zijn Karta-Bink over te halen, benadrukt zij niet te koop te zijn. 'Mevrouw Ingrid Alma Bink is in hart en nieren Pertjajah Luhur', aldus de politica.

Ondertussen heeft Waidoe afgelopen donderdag zijn zitplaats met ABOP-parlementariër Dinotha Vorswijk verruild. Karta-Bink is blij dat dit verzoek van de ex-PL’er is ingewilligd, omdat zij zich niet meer prettig voelde om naast ‘een verrader’ te zitten. Op 14 mei heeft zij daarom ook een beroep op DNA-voorzitster Jennifer Geerlings-Simons gedaan om het verzoek van Waidoe te aanvaarden. De parlementsvoorzitter stelde toen, dat zij deze kwestie in een huishoudelijke vergadering zou bespreken, daar zij niet de bevoegdheid heeft om leden te verplichten hun zitplaatsen af te staan. 'Met verraad om mij heen kan ik niet goed functioneren', benadrukte Karta-Bink.

Of Waidoe inderdaad een Ford Ranger en duizenden Amerikaannse dollars heeft gekregen om over te lopen, weet Karta-Bink niet. Volgens haar heeft Waidoe haar op vrijdag 10 mei, 3 dagen voor zijn verklaring in DNA, als collega voorgehouden wat hij wilde doen in de toekomst. Zij hield hem toen voor om zijn ongenoegen of ontevredenheid bespreekbaar te maken, aangezien de PL daarvoor altijd open staat. Waidoe weigerde dit voorstel, maar stelde dat hij zich vooral niet kon vinden in de wijze waarop de partij hem heeft ‘behandeld’ bij de politieke bijeenkomst van Pertjajah Luhur tijdens het paasweekend in Nickerie. Waidoe mocht toen pas als vierde persoon en wel vóór een districtsraadslid praten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten