maandag 27 mei 2019

EBGS betreurt uitspraken minister Ferrier inzake school te Godo Olo

(Bron foto: YouTube)
'Ferrier heeft zonder kwestie met EBGS-bestuur te bespreken eenzijdige informatie aan parlement verstrekt'


Desiré Peerwijk, praeses van de Evangelische Broeder Gemeente Suriname (EBGS), betreurt de uitspraken die minister Lilian Ferrier van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur onlangs in het parlement heeft gedaan over de school in Godo Olo. 'Dat de school dringend aan grondige renovatie toe is, wordt door de EBGS niet ontkend', zegt hij. 

De praeses bracht op 25 maart aan het hoofd van een delegatie een bezoek aan het dorp en in een krutu erkende hij dat de school zich inderdaad in slechte staat bevindt en dat de EBGS er alles aan doet om daar verandering in te brengen. Afgesproken werd dat er plaatselijk een ondersteuningsgroep zou worden gevormd voor de renovatiewerkzaamheden die in de paasvakantie, rond midden april dit jaar, zouden aanvangen. De kerkelijke organisatie was gereed om met de beschikbare middelen en ondersteuning van anderen, te beginnen met de renovatie en maakte dit voornemen kenbaar aan minister Ferrier. Zij gaf op haar beurt te kennen een nieuwe school te zullen bouwen.

Op 6 mei informeerde de bewindsvrouw de EBGS over een brief die ze van het traditioneel gezag had ontvangen, dat men de EBGS daar niet meer wil, zegt Peerwijk in een verklaring, aldus de Ware Tijd vandaag, maandag 27 mei 2019.

Per ommegaande werd een onderhoud aangevraagd met Ferrier. Echter is van minister Ferrier geen reactie ontvangen.

De praeses betreurt dat de bewindsvrouwe zonder deze kwestie met het EBGS-bestuur te hebben besproken 'eenzijdige' informatie aan het parlement heeft verstrekt en 'een sfeer heeft gecreëerd die niet bevorderlijk is voor het totaal onderwijsproces'. 

De organisatie zal Ferrier opnieuw benaderen om ontvangen te worden om over deze zaak te praten teneinde samen tot een oplossing te komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten