vrijdag 3 mei 2019

Weer een houten EBS-elektriciteitsmast met trafokast omgevallen

Op de Oost-Westverbinding nabij km 45, net voor Stolkertsijver, valt mast op wegdek


In Suriname is gisteren weer een houten elektriciteitsmast met trafokast van de NV Energie Bedrijven Suriname (EBS) omgevallen. Dit zou gebeurd zijn op de weg net voor Stolkertsijver, meldt Facebook-gebruiker Martin Ho, aldus Waterkant.net vandaag, vrijdag 3 mei 2019. Hij plaatste bovenstaande foto op zijn pagina, waarop te zien is dat de mast over de weg hangt op de Oost-Westverbinding nabij km 45. 

Woensdag viel er ook al een elektriciteitsmast met trafo om, langs de Nieuw Weergevondenweg te Paramaribo, die op de motorkap van een langsrijdende auto neerkwam.

De oorzaak van het omvallen van deze palen moet gezocht worden in de zware regenval, die op diverse locaties de bodemgesteldheid dusdanig drassig heeft gemaakt, dat masten scheef komen te staan, zegt de EBS. De combinatie van zachte grond en het gewicht van de transformator op de mast, kan leiden tot deze problemen.

De automobilist wiens auto woensdag zwaar beschadigd werd door zo'n omgevallen mast kon het verhaal nog navertellen. Met hem zijn reeds afspraken gemaakt over de verdere afhandeling, meldt de EBS.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten