vrijdag 3 mei 2019

Gedegen voorbereiding voor fact finding mission Nederlandse bedrijven op Curaçao

Vertegenwoordigers van TNO en bedrijven Nouryon en Port of Rotterdam op werkbezoek

(Bron foto: het Curaçaohuis)

Gevolmachtigde Minister van Curaçao, Anthony Begina, ontving gisteren een zakendelegatie van drie Nederlandse bedrijven, die over twee weken een werkbezoek brengt aan Curaçao. Het werkbezoek is een fact finding mission naar aanleiding van de Memorandum of Understanding die de regering van Curaçao in juni 2018 heeft ondertekend met de Nederlandse organisatie voor Toegepast-Natuurwetenschappelijk Onderzoek (TNO). Dit meldt het Kabinet van de Gevolmachtigde Minister van Curaçao vandaag, vrijdag 3 maart 2019.

Doel van deze missie is om de mogelijkheden van het verduurzamen van energievoorziening in relatie tot mobiliteit, afval en de chemiesector te verkennen.

Op de vooravond van de fact finding missie vond gisteren een zakelijk ontbijt plaats bij het KGMC, waarbij de laatste details van het werkbezoek zijn uitgewerkt. Vertegenwoordigers van TNO en de bedrijven Nouryon en Port of Rotterdam zaten aan tafel met de heer Anthony Begina en Sascha Mercer, senior beleidsadviseur Economische Ontwikkeling van het Curaçaohuis.

Gevolmachtigde Minister Anthony Begina is zeer te spreken over de gemaakte afspraken, die kunnen bijdragen aan de verbetering van de bereikbaarheid, leefbaarheid, duurzaamheid en economische vitaliteit van het eiland.

'Belangrijk is dat we een blok vormen en niet onafhankelijk te werk gaan. Door het bundelen van krachten kunnen we de verschillende economische mogelijkheden verkennen en doortastende stappen ondernemen', aldus Gevolmachtigde Minister Begina.

Ook Global Entrepreneurship Summit (GES) die in juni plaatsvindt was onderwerp van gesprek. De zakendelegatie, onder begeleiding van TNO en het KGMC vergadert medio mei met de Curaçaose regering en ook met andere overheidsinstanties.

Tevens brengt de delegatie een bezoek aan onder andere Refineria di Kòrsou, Curaçao Ports Authority (CPA), Aqualectra en het ABC Busbedrijf. De fact finding mission vindt plaats op 16, 17 en 18 mei op Curaçao.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten