vrijdag 3 mei 2019

Regering Curaçao werkt aan visiedocument over het kustbeleid

Document is in eindfase en zal in de Raad van Ministers gepresenteerd worden


Minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) Zita Jesus-Leito (PAR) is bezig met een visiedocument over het kustbeleid. Het stuk zal spoedig gepresenteerd worden en als uitgangspunt dienen voor discussie om uiteindelijk te komen tot een vastgesteld kustbeleid voor Curaçao. Dat heeft zij gisteren in de centrale commissievergadering van de Staten naar voren gebracht, aldus vandaag, vrijdag 3 mei 2019, het Antilliaans Dagblad.

Het document is nu in de eindfase en zal dan in de Raad van Ministers gepresenteerd worden en daarna naar de Staten gaan. Dit proces zal in twee tot drie maanden afgerond zijn, zo beloofde de minister.

De vergadering was een vervolg op de vergadering van 20 november vorig jaar, na het incident bij het luxe resort Baoase waar protestgangers zich met geweld toegang verschaften tot het strand onder het motto dat stranden toegankelijk moeten zijn voor iedereen. Ook de discussie die dit jaar ontstond bij het stuk strand bij het Marriott Hotel is aanleiding volgens de minister om goed beleid op papier te hebben.

Overigens is bij Marriott een erfpachtovereenkomst getekend waarbij bedongen is dat het strand daar toegankelijk blijft voor het publiek. Ook voor Klein Curaçao wordt apart beleid geformuleerd. Daarvoor is nu een interministeriële commissie ingesteld. Zo ook voor het Spaanse Water. Andere aandachtsgebieden zijn Playa Kanoa met illegale bouw, Sint Joris met surfactiviteiten en de zee achter Brievengat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten