vrijdag 3 mei 2019

EBS: 'De constructieprocedure voor de aanleg van masten voldoet aan de standaarden'....

(Bron foto: NII)
Energiebedrijven Suriname reageert op incident met vallende elektriciteitsmast op auto


De transformatormast die woensdagmiddag terecht kwam op een voorbijrijdende auto op de Nieuw Weergevondenweg is dezelfde middag volledig hersteld door technici van de N.V. Energiebedrijven Suriname (EBS), zo bericht het Nationaal Informatie Instituut, NII, vrijdag 3 mei 2019. 

Ook de aangrenzende masten, die schuin stonden als gevolg van de trekkracht van de gevallen mast, zijn recht gezet en het gehele netwerk is gecontroleerd en waar nodig gefatsoeneerd. Ook de elektriciteitsvoorziening naar de omgeving is dezelfde dag genormaliseerd. Voor de transformatormast is een extra ondersteuning geplaatst, aangezien de grond nogal onstabiel is rondom deze mast.

De mast kwam na een hevige regenbui en flinke windstoten te vallen en heeft flinke schade toegebracht aan de voorbijrijdende auto. Met de benadeelde heeft de EBS vrijdagochtend afspraken gemaakt in verband met de schadecompensatie.

's Ovhtends is de leiding van het bedrijf weer ter plekke geweest om met de nettenbouwers van de EBS de nacontrole te doen. De EBS geeft nogmaals de verzekering aan de gemeenschap, dat de constructieprocedure voor de aanleg van masten voldoet aan de standaarden. Desalniettemin doet zij op de gemeenschap een beroep om bij het waarnemen van ongeregeldheden deze door te geven aan de EBS via de hulplijn 175 zodat de EBS op tijd en adequaat kan reageren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten