vrijdag 3 mei 2019

Actie personeel bij Anne van Dijk Rijst Onderzoekscentrum Nickerie (ADRON) is van de baan

Vakbond en de directie gaan dinsdag 7 mei in gesprek


De actie bij het Anne van Dijk Rijst Onderzoekscentrum Nickerie (ADRON) is opgeheven. De vakbond en de directie zijn overeengekomen om dinsdag in gesprek te gaan, aldus vakbondsleider Dayanand Dwarka vrijdagmiddag 3 mei 2019 op Starnieuws. 

Sinds oktober 2018 wordt geprobeerd de gesprekken op gang te krijgen. maar de directie bleef weigeren. Langer actie voeren zou het de rijstboeren nog moeilijker maken. Een deel is voor zaaizaad afhankelijk van ADRON. In eerste instantie was de bond voor zaterdag uitgenodigd. Maar, dat kwam de voorzitter van de ADRON Werknemers Organisatie niet goed uit. Een tweede optie is maandag geweest, maar directeur Narin Gajadin heeft al afspraken lopen.

'We hebben nu een gentleman's agreement afgesproken voor dinsdag in Nickerie', deelt Dwarka mee. 'De directeur heeft een beroep gedaan om, vooruitlopend op het schriftelijke bevestiging van die afspraak, de actie onmiddellijk op te heffen. We hebben daar gehoor aan gegeven.'

Vanaf 1 mei zou er ingezaaid moeten worden. Maar, regenval blijft uit in Nickerie. Het Overliggend Waterschap - Multipurpose Corantijn Project (OWMCP) in Nickerie zorgt onder normale omstandigheden voor water. Maar, door middelen die laat zijn vrijgemaakt worden de Wakaypompen nu pas actief. Er wordt water getrokken uit de Corantijnrivier die via het 65 kilometer OWMCP-kanaal naar de rijstpolders stroomt. Het kan een week tot tien dagen duren voor het water de rijstpolders heeft bereikt. ADRON produceert onder andere zaaizaaid voor de boeren. 'Om de boeren niet nog meer te duperen is er een beroep gedaan op de vakbond om de acties op te heffen', geeft Dwarka aan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten