vrijdag 3 mei 2019

Curaçao laat Scientology cruiseschip Freewinds nog niet toe vanwege mazelen bij bemanningslid

(Bron foto: Reuters)
Autoriteiten Saint Lucia laten bemanning en passagiers niet van boord gaan


Geneeskunde en Gezondheidszaken (G&Gz) wil eerst een compleet beeld hebben van het besmettingsgevaar onder passagiers en bemanning van het Scientology cruiseschip Freewinds. Dan kan worden beslist wie wel en wie niet van boord mag als het schip terugkomt naar Curaçao. Dat zegt Izzy Gerstenbluth, epidemioloog bij G&Gz, vandaag, vrijdag 3 mei 2019, in het Antilliaans Dagblad.

Gisteren lag het schip nog in de haven van Saint Lucia waar de autoriteiten dinsdag besloten
dat bemanning en passagiers niet van boord mogen.

De Freewinds was zondag 28 april voor het laatst op Curaçao, maar wanneer het schip terugkomt kon Gerstenbluth, die net zoals de autoriteiten lokaal en internationaal geen naam van het schip noemt, niet zeggen.

Maandag wees de uitslag van een bloedmonster, dat zaterdag op Aruba werd afgenomen, uit dat een van bemanningsleden mazelen had. G&Gz heeft diezelfde dag contact opgenomen met de scheepsarts.

Gerstenbluth: 'Het gaat om een crewmember die op 17 april aan boord was gekomen vanuit Europa. Deze persoon wordt op 22 april geïsoleerd met verschijnselen van een verkoudheid. Een paar dagen later volgt rode uitslag, de zogenaamde rash.'

'Maandag komt de melding op Curaçao binnen dat mazelen is bevestigd. Wij hebben geadviseerd de isolatie te verlengen tot en met 30 april.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten