vrijdag 3 mei 2019

Gigantische Chinese vissersvloot van 245 schepen vist wateren rond Galapagos-eilanden, Ecuador, leeg

Volgens de autoriteiten levert een Ecuadoraans schip deze schepen brandstof

(Bron: El Comercio)


Een gigantische Chinese vissersvloot van 245 schepen berooft de mariene fauna op enkele kilometers van de Galapagos-beschermingszone. De nationale marine heeft aangekondigd, dat deze activiteit al maandenlang duurt, maar dat dit niet kan  worden voorkomen.



Volgens de autoriteiten levert een Ecuadoraans schip deze schepen brandstof. De nationale marine pleit voor een internationale wet die deze activiteiten verbiedt.


In maart, april en mei trekken verschillende zeedieren naar de archipel om zich te voeden. Darwin Jarrín Cisneros, commandant van de marine, merkt op dat ze tijdens de monitoring hebben ontdekt hoe de Chinese schepen worden bevoorraad met brandstof. 'Dit was inderdaad een verrassing, omdat het een Ecuadoraans vlaggenschip is, 'María del Carmen 4', dat heeft deelgenomen aan operaties.'


Jarrín zegt, dat er niets gedaan kan worden, omdat het schip 'María del Carmen 4' in internationale wateren heeft gewerkt en zich aan de wet heeft gehouden.

In 2017 werd een Chinees schip met meer dan 6 ton vis onderschept. 'Voor Ecuador betekent het een grote inspanning om bescherming in onze ruimte te genereren.' Hij merkte op dat het noodzakelijk is beleid te ontwikkelen dat dit soort acties mogelijk maakt.


(Suriname Mirror/Teleamazonas/Twitter/Green World Warriors/Ecuadorinmediato)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten