donderdag 16 mei 2019

Tweede flight check van de nieuwe navigatie apparatuur Luchtvaartdienst succesvol verlopen

'Luchtvaartdienst heeft aangetoond dat het verder heeft gewerkt aan opkrikken operationele vliegveiligheid'


'De Luchtvaartdienst heeft aangetoond dat het verder heeft gewerkt aan het opkrikken van de bestaande operationele vliegveiligheid', aldus Faizel Baarn, hoofd van de Luchtvaartdienst, nadat de tweede flight check van de nieuwe navigatie apparatuur succesvol is verlopen. 

Het nieuwe systeem is gedurende 9 tot en met 14 mei onderworpen aan de tweede flight check. Uit rapportage blijkt dat de systemen perfect functioneren en er geen bevindingen zijn geconstateerd.

De installatie van het zogenaamde ILS-systeem (Instrument Landing System) vond vorig jaar plaats. Toen werd gelijk een eerste flight check gedaan, waarvoor een speciaal daarvoor ingericht vliegtuig werd ingehuurd. Het ILS-systeem zorgt ervoor dat vliegtuigen de Johan Adolf Pengelluchthaven kunnen traceren en een veilige landing kunnen uitvoeren onder elke weersomstandigheid.


Internationaal is voor de garandering van vliegveiligheid gesteld, dat nadat het systeem zes maanden in gebruik is, het aan een tweede flight check moet worden onderworpen. Het navigatiesysteem van de luchtvaartdienst is daarmee goed bevonden.

De afdeling Radio Technische en Elektronische Diensten van de Luchthavendienst heeft het systeem onder supervisie nagenoeg zelf geïnstalleerd, zegt de Luchthavendienst donderdag 16 mei 2019 in een persbericht. Technici van de afdeling hadden daartoe een training gevolgd in de Verenigde Staten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten