donderdag 16 mei 2019

President Bouterse: 'De wisselkoers voor de Amerikaanse dollar zou Srd 7,75 moeten zijn'

Bouterse beweert geen mededelingen te kunnen doen over de koers...


President Desi Bouterse gaf donderdag 16 mei 2019 tijdens een persconferentie na de beëdiging van vier ministers, te kennen dat de wisselkoers voor de Amerikaanse  dollar Srd 7,75 zou moeten zijn. Die koers is nu ver daarboven. Het streven is erop gericht om de koers naar Srd 7,75 te brengen, waarna de situatie verder zal worden geëvalueerd. 

Het staatshoofd bleef vaag over hoe de koers omlaag zal worden gebracht, aldus Starnieuws. Hij verwees hierover naar governor Robert van Trikt van de Centrale Bank van Suriname. Van Trikt is bezig met banken en andere financiële instellingen met een pakket van maatregelen die de koers op het gewenste niveau moet terugbrengen. Nu is de koers boven de Srd 8,30 voor een Amerikaanse dollar.

Bouterse zei, dat hij geen mededelingen kan doen over de koers, omdat hij geen toezeggingen kan doen die niet in zijn handen liggen. Hij zal de governor vragen om speciaal over aanpak van de koers een gesprek met journalisten te hebben. De president is er wel van overtuigd dat de koers naar beneden kan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten