donderdag 16 mei 2019

Samantha Gadjradj, deken Orde van Advocaten, weer in Kort Geding voor rechter gesleept

Sewcharan Advocaten eist opschorting van de verkiezingsuitslag


Samantha Gadjradj, de in maart gekozen deken van de Surinaamse Orde van Advocaten (Sova) moet vandaag, donderdag 16 mei 2019, opnieuw in Kort Geding voor de rechter verschijnen. De zaak is aangespannen door Sewcharan Advocaten, aldus de Ware Tijd. 

Gadjradj zegt. dat niet de Sova voor de rechter wordt gedaagd, maar dat zij in persoon is gedagvaard. Er wordt opschorting van de verkiezingsuitslag geëist. 'Dat wil zeggen dat de hele verkiezing niet rechtsgeldig verklaard moet worden en het heel bestuur ontbonden moet worden totdat de zaak in bodemprocedure is uitgeprocedeerd', legt Gadjradj uit.

Zij had na de verkiezingen samen met de andere kandidaat deken Benito Pick en het bestuur afgesproken, dat de zaak was afgedaan en de gelederen gesloten zouden worden. Ook zou men niet meer in de pers treden hierover. 'Waarschijnlijk heeft daarom niet Pick, maar Sewcharan Advocaten de zaak ingediend',, zegt de deken.

Gadjradj werd op 23 maart als eerste vrouwelijke deken gekozen na een rumoerige verkiezing. Behalve Gadjradj waren Pick en Harish Monorath, de vorige deken en echtgenoot van Gadjradj, kandidaat. Monorath werd na een rechtszaak uitgesloten van deelname. Een dag vóór de verkiezingen was er nog een rechtszaak tegen Gadjradj waarin de tegenpartij aangaf, dat zij de Nederlandse nationaliteit bezit. Echter, de rechter oordeelde in haar voordeel en zij mocht deelnemen aan de verkiezingen die zij uiteindelijk won.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten