donderdag 16 mei 2019

27-Jarige man in Porsche Cayenne met ruim 3 kilo cocaïne aangehouden op Oost-Westverbinding Commewijne

Man, alias ‘Rasta’, onderweg naar Frans-Guyana, gearresteerd

(Bron foto: KPS)

Het Arrestatie Team (AT) van het Korps Politie Suriname (KPS) heeft in samenwerking met het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) dinsdag de 27-jarige drugsverdachte O.S. alias ‘Rasta’ aangehouden. Bij een verkeerscontrole in het district Commewijne werd in zijn auto iets meer dan 3 kilo cocaïne aangetroffen, aldus een bericht van het Korps Politie Suriname.

Informatie had de inlichtingendiensten van de politie en DNV bereikt, dat ‘Rasta’ vanuit Paramaribo drugs zou vervoeren naar Frans-Guyana. Op basis van de uitgewerkte informatie werd door het AT een algehele verkeerscontrole gehouden op de Oost-Westverbinding in het district Commewijne. Op een bepaald moment verscheen S. in een Porsche Cayenne. Het voertuig werd door hem bestuurd en hij was alleen.

Er werd een onderzoek verricht in de auto en onder de achterbank werd iets meer dan 3 kilo cocaïne aangetroffen en in beslag genomen. Daartoe gevraagd verklaarde de man, dat de cocaïne niet van hem was maar van iemand anders. Wie die persoon is kan of wil hij niet duidelijk aangeven.

De verdachte en de auto zijn overgedragen aan de Narcotica Brigade voor verder onderzoek. Na overleg met het Openbaar Ministerie is S. in verzekering gesteld ter zake overtreding van de Wet Verdovende Middelen. Het voertuig is hangende het onderzoek ook in beslag genomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten