donderdag 16 mei 2019

2-Jarige peuter uit Guatemala overlijdt in een Amerikaans ziekenhuis

Vierde sterfgeval dit jaar van jonge vluchteling uit Midden-Amerika die naar VS is gevlucht


Een 2-jarige peuter uit Guatemala die begin april met zijn moeder aan de Amerikaans-Mexicaanse grens werd opgepakt en vastgezet, is in een Amerikaans ziekenhuis overleden. Volgens de consul van Guatemala in de VS had het jongetje al enige dagen de griep toen hij het land binnenkwam. Hij werd eerst gearresteerd maar al snel naar een ziekenhuis gebracht, waar hij dinsdag 14 mei 2019 is overleden. 

Het is het vierde sterfgeval dit jaar van een jonge vluchteling uit Midden-Amerika die naar de VS is gevlucht.


In december overleed onder anderen Jakelin Caal, een 7-jarige meisje uit Guatemala dat samen met haar vader door Amerikaanse grenswachten werd opgepakt in New Mexico. In een opvangcentrum kreeg zij stuipen door zware koorts en begon over te geven. Ze stierf in een ziekenhuis in El Paso aan wat een streptokokkeninfectie bleek.

Felipe Gomez Alonzo, 8 jaar oud, stierf op kerstavond in een opvang in Alamogordo, New Mexico. Het kereltje kreeg last van hoestbuien en hoge koorts. Het vermoeden is dat Felipe griep had.

In een reactie stelde president Trump dat de overleden kinderen ‘al ziek waren, voordat de grenspolitie ze overnam’. Trump dreigde eerder dit jaar de grens af te sluiten als Mexico niet méér actie onderneemt. Sindsdien zijn honderden migranten aangehouden en vastgezet. De schuld voor de sterfgevallen legt Trump bij de Democraten, die zijn zo gewilde grensmuur tegenhouden. 'De grenspolitie heeft de muur nodig, dan zal het allemaal stoppen.’

(Suriname Mirror/AD/USAToday/CNN/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten