donderdag 16 mei 2019

Onderdirecteur Centrale Bank Curaçao aangehouden in kader strafrechtelijk onderzoek ‘Hercules’

57-Jarige René ‘Rennie’ Lourents verdacht van valsheid in geschrifte

'Onderzoek ‘Hercules’ richt zich op verhullen van geldstromen rond een kledingbedrijf door middel van valsheid in geschrifte'


In het kader van het strafrechtelijk onderzoek ‘Hercules’ is maandag door opsporingsambtenaren van Team Bestrijding Ondermijning (TBO) in opdracht van het Openbaar Ministerie, OM, de 57-jarige René ‘Rennie’ Lourents aangehouden. Het betreft een deputy director, onderdirecteur, van de Centrale Bank, aldus donderdag 16 mei 2019 het Antilliaans Dagblad.

'De verdachte is in verzekering gesteld en zal worden voorgeleid aan de rechter-commissaris. De verdenking is dat de verdachte zich meerdere malen heeft schuldig gemaakt aan valsheid in geschrifte', aldus het OM gisteren in een korte verklaring.


TBO heeft dinsdag onder leiding van de rechter-commissaris huiszoeking gedaan in de woning van de verdachte aan de Blenchiweg. Hierbij zijn onder andere administratie, computers en telefoons in beslag genomen. Het OM verder: 'Onderzoek ‘Hercules’ richt zich op het verhullen van geldstromen rond een kledingbedrijf door middel van valsheid in geschrifte.' Meer meldt het Openbaar Ministerie niet.

Op vragen of 'Hercules' een voortvloeisel is uit de eerdere zaak Saffier tegen voormalige Centrale Bank-president Emsley Tromp - die in een eerste deel van deze strafzaak werd vrijgesproken - en welke relatie er is met Saffier, antwoordt woordvoerder Roderick Gouverneur: 'Saffier 2 bestaat niet, dit is een nieuw onderzoek. Meer kan ik er op dit moment niet over vertellen.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten