donderdag 16 mei 2019

Nederland wil met Caribbean Customs Organization zaken als drugssmokkel aanpakken

Port container scanner Trinidad & Tobago
Caribische douanevuist tegen smokkel - Met zeker 12 andere landen wordt Caribisch Douaneverdrag getekend


Nederland gaat samen met andere landen een nieuwe douaneorganisatie optuigen. Met onder meer Cuba wordt de Caribbean Customs Organization gevormd om zaken als drugssmokkel aan te pakken, aldus vandaag, donderdag 16 mei 2019, De Telegraaf.

(Bron foto: Twitter)
Staatssecretaris Menno Snel (Financiën) gaat volgende week met in elk geval twaalf andere landen het Caribisch Douaneverdrag tekenen.

Daardoor kunnen ze volgens de D66-bewindsman onderling ’beter, sneller en automatisch informatie uitwisselen over goederen’. Dat is goed om fraude en drugssmokkel te bestrijden, stelt hij.

'Veel van de in Nederland onderschepte drugs komt uiteindelijk via dit gebied', zegt Snel. 'Door de oprichting van deze Caribische Douaneorganisatie worden we in staat gesteld dit probleem bij de wortel aan te pakken.'

In totaal zijn er vorig jaar ruim 130.000 containers vanuit het Caribisch gebied naar Nederland gekomen. Andersom zijn er ruim 30.000 containers uit Nederland naar dit gebied verscheept. De handelsstromen zijn dus groot en in het gebied liggen ook Nederlandse eilanden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten