donderdag 2 mei 2019

Gecrashte Braziliaanse Cessna heeft waarschijnlijk drugslading afgeleverd

Braziliaanse piloot Ruy Fernandes Freitas de Carvalho - uit Paraguay -  probeerde te landen, maar raakte bomen


Waarnemend politiekorpschef Roberto Prade zegt vandaag, dinsdag 2 mei 2019, op Starnieuws dat het niet anders kan dan dat de gecrashte Braziliaanse Cessna een drugslading heeft afgeleverd. Het onderzoek is nog gaande en dus kunnen nog geen details worden vrijgegeven. 

De piloot werd dood aangetroffen in de omgeving van het uitgebrande toestel te Brokopondo, ter hoogte van kilometer 35. Het is nog niet duidelijk of een tweede persoon in het vliegtuig zat. Meestal zitten twee personen in zulke toestellen.

Prade zegt dat er zeker sectie gepleegd zal worden op het lijk.

Starnieuws schrijft te hebben vernomen, dat het lichaam van de piloot geen uitwendige verwondingen vertoonde.

(Bron foto: Waterkant.net)
De Times of Suriname bericht, dat de 47-jarige Braziliaanse piloot Ruy Fernandes Freitas de Carvalho probeerde te landen, maar kwam tegen bomen aan en stortte neer.

Het vermoeden bestaat dat hij uit het wrak gesleept is voordat het in brand zou vliegen. Hij werd enkele meters verder van het vliegtuig gevonden. Er werden voetsporen en bandensporen in de omgeving aangetroffen, die dit zouden kunnen verklaren.

Toen de politie ter plekke kwam werd verder niemand aangetroffen.

(Bron foto: Facebook)
Op basis van de identiteitskaart die gevonden
is, blijkt dat het om een geboren Braziliaan gaat, maar die kaart is afgegeven door en in Paraguay. De Cessna heeft ook een Braziliaans registratienummer. Er was geen contact tussen de luchtverkeerstoren en de piloot. Het toestel was illegaal in Suriname.

In de loop van vandaag bracht het Korps Politie Suriname pas onderstaand persbericht uit, maar geen nieuws onder de zon. De politie blijkt weinig mededeelzaam te zijn..... Overigens wordt het tijd dat de korpsleiding een professionele voorlichter aanneemt die onder andere de Nederlandse taal machtig is....

https://www.politie.sr/buitenlandsvliegtuig-afgebrand-vermoedelijke-piloot-overleden/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten