donderdag 2 mei 2019

Vakbondsleider Robby Berenstein niet gerustgesteld met verklaring CBvS over de SPSB

'Wij hebben harde informatie dat op onbesuisde manier wordt omgesprongen met Staatsmiddelen'


Vakbondsleider Robby Berenstein is niet gerustgesteld na de verklaring van Centrale Bank van Suriname (CBvS) over de Surinaamse Postspaarbank, SPSB. Hij zegt vandaag, dinsdag 2 mei 2019, op Starnieuws, dat procureur-generaal Roy Baidjnath Panday een grondig strafrechtelijk onderzoek moet instellen. De stukken met harde bewijzen van malversatie zijn volgens de voorzitter van C-47 reeds in het bezit van het Openbaar Ministerie. Ook heeft de vakbondsleider nog stukken achter de hand. 

Hij vindt dat er moet worden ingegrepen bij SPSB door de minister van Financiën en de CBvS. 'Wij hebben harde informatie dat er op een onbesuisde manier wordt omgesprongen met de middelen van de Staat', zei Berenstein mee tijdens een besturenvergadering van C-47. De vakbeweging is geenszins van plan om dit te laten liggen zoals met andere gevallen van fraude en corruptie door de regering en de Assemblee wordt omgegaan, kondigt de vakbondsleider aan.

De vakbond bij SPSB is aangesloten bij C-47. 'We krijgen teveel gevallen van instellingen die geen subsidie kunnen krijgen', haalt Berenstein aan. 'Als ik ze nu opsom zijn we morgen nog nog niet klaar. Toch zien we dat er met staatsmiddelen onbesuisd wordt omgesprongen. Dus verantwoordelijken, neem je verantwoordelijkheid en behoed ons van verdere ondergang. Wij van C-47 gaan verantwoordelijk hiermee om.'

Berenstein deelt mee, dat anders dan de bekende gevallen van corruptie, de ‘case’ van SPSB niet gesust zal worden en optreden van de verantwoordelijken zal worden opgeëist.

De SPSB heeft met verbazing kennis genomen van informatie, waarbij gesuggereerd wordt dat sprake zou zijn van financiële malversaties bij de bankinstelling. Bedrijfsjurist Murwin Dubois zegt, dat de informatie niet op waarheid berust. Intussen heeft de directie van de SPSB de monetaire autoriteiten geïnformeerd over de ontstane situatie. De continuïteit van de Surinaamse Postspaarbank is niet in het geding. Dit heeft de CBvS verklaard. De CBvS betreurt dat mogelijke interne communicatie vrijgekomen is die de bank kan schaden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten