donderdag 2 mei 2019

'Busstation te ‘Ondrobon’ wordt verfraaid en functioneel ingericht voor de bussector'

Ondrobon één van de eerste pilots waar goede, overdekte busstopplaatsen zijn, met overkapping

(Bron foto's: NII)  


'Het gedeelte van het busstation te ‘Ondrobon’, tussen de Fred Derby- en Zwartenhovenbrugstraat, wordt niet alleen verfraaid, maar ook functioneel ingericht voor de bussector', aldus Satish Mohan, onderdirecteur Natte Civiel Technische Werken bij het ministerie van Openbare Werken Transport & Communicatie, zo schrijft het Nationaal Informatie Instituut (NII) woensdag 1 mei 2019.

Het middenblok is opgesplitst in drie blokken die specifiek worden ingericht voor bussen. De bedoeling is het ordenen van de bussector in Suriname. Ondrobon gaat dienen als één van de eerste pilots waar goede en overdekte bus stopplaatsen zijn, met een overkapping. Deze overkapping zal zorgen voor beschutting van de passagiers tegen weer en wind.

De overkapping van het eerste blok is bijna af en er is reeds een toiletgroep afgebouwd en opengesteld. Deze toiletgroep mag tegen een vergoeding van Srd 1 ook in de avonduren gebruikt worden.

De bedoeling was om het blok tussen de Waaldijk- en de Hofstraat iets eerder op te leveren, maar door een kleine vertraging in de afwerking is men laat op schema. De planning is om dit blok over twee weken af te ronden. Op dit emplacement komt ook een toilettengroep, zodat de passagiers niet ver hoeven te lopen om gebruik te maken van het toilet. In de eindsituatie zal het busverkeer op het emplacement, zodanig geregeld zijn dat men precies weet in welk blok welke bus stopt.

De aannemer is gevraagd de werkzaamheden vlot af te ronden, om het ongerief voor de samenleving zo spoedig mogelijk tot het verleden te laten behoren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten