donderdag 2 mei 2019

Ecuador: Rode Freskita bananen voor de Europese markt

Rode bananen zijn een exotisch ras in Ecuador dat bijna helemaal geëxporteerd wordt


Freskita Bananas heeft z'n nieuwste product voor de Europese markt geïntroduceerd: rode bananen. De Musa Acuminata is een tropisch product van het geslacht Musaceae (hetzelfde als de gele banaan), maar met enkele verschillen. 

Een rood-paarse kleur, een kleiner formaat, een zoetere smaak, een hogere concentratie vitamine A en luteïne, een lagere glycemische index en de aanwezigheid van carotenoïden die voor de kleur zorgen.

Rode bananen zijn een exotisch ras in Ecuador dat door het extreem beperkte volume bijna helemaal geëxporteerd wordt. Ondanks deze beperkte hoeveelheid is Freskita van plan om hun klanten van het hele aanbod te voorzien.



Gaetano Leone van Freskita: 'We zijn ons bewust van de behoefte van onze klanten en we weten dat deze hun markt weerspiegelt. We willen onze klanten volledig naar wens bedienen met het hele portfolio aan Ecuadoriaanse bananen. Het is geen kwestie van volume, maar van service en dat nemen we bij Freskita erg serieus. Daarom staat er achter elk product een speciaal team dat z'n taak erg verantwoordelijk uitvoert.'

Momenteel is het aanbod rode bananen erg beperkt, maar Freskita werkt aan uitbreiding. Voor meer informatie:

(Suriname Mirror/AGF/Facebook)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten