maandag 11 maart 2019

Voorzitster VVD Alice Amafo: 'Tijd voor vrouwelijk leiderschap binnen de Surinaamse politiek'

'Grote, oude ervaren en kapitaalkrachtige partijen hebben hun beloften aan het volk niet waar kunnen maken'


Ex-minister Alice Amafo, voorzitster van de Volkspartij voor Vernieuwing en Democratie (VVD), vindt dat het tijd wordt voor vrouwelijk leiderschap binnen de Surinaamse politiek. Haar partij zal deelnemen aan de verkiezingen van 2020.Dit meldt Starnieuws vandaag, maandag 11 maart 2019.

De partij, onder leiding van Amafo, werd in mei 2018 opgericht. Zij is uit de ABOP gestapt. De VVD is intussen begonnen met het installeren van een reeks kernen. Er zijn kernen geĆÆnstalleerd te Latour, Pontbuiten en Tammenga.

De partij vindt dat er een vernieuwing moet plaatsvinden binnen de Surinaamse politiekvoering. Amafo zegt, dat reeds tientallen jaren grote politieke partijen, oude ervaren politieke partijen en kapitaalkrachtige politieke partijen hun beloften aan het Surinaamse volk niet waar hebben kunnen maken. Een duurzaam beter leven is uitgebleven.

'Het VVD-leiderschap laat zich leiden door vernieuwend denken en dat is liefde voor ons land en liefde voor ons volk. De VVD heeft als eerste en enige prioriteit, het verheffen van Suriname en het Surinaamse volk. Daarom is ons symbool de fajalobi en onze slogan Sranan#1', aldus Amafo.

De VVD ziet de kernen als kloppend hart van de partij. 'De kernen hebben duidelijk de opdracht gehad om huis aan huis te gaan om aan alle Surinamers de boodschap over te brengen dat wij met zijn allen vernieuwend moeten gaan denken om verandering te brengen in het politieke landschap van Suriname.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten