maandag 11 maart 2019

Aannemersbedrijven werkzaam voor Isla Curaçao zijn verzocht kosten met 50 procent te reduceren

Antilliaanse Aannemers Vereniging eist opheldering van directie raffinaderij

Onrust onder aannemers, omdat reductie een grote financiële aderlating betekent voor hun bedrijfsvoering


Aannemersbedrijven werkzaam voor Refineria Isla Curaçao, dochterbedrijf van het in een diepe crisis verkerende Petróleos de Venezuela S.A. (PdVSA), is verzocht hun kosten met de helft terug te brengen. Dit heeft geleid tot onrust onder de aannemers, omdat het een grote financiële aderlating betekent voor hun bedrijfsvoering.  Dit bericht het Antilliaans Dagblad vandaag, maandag 11 maart 2019.

Ook werknemers van deze aannemingsondernemingen werkzaam op het Isla-terrein vrezen verlies van banen. Een en ander is voor de Antilliaanse Aannemers Vereniging (AAV) reden de directie van Refineria Isla formeel om uitleg te vragen.

Het Antilliaans Dagblad heeft een brief van het AAV-bestuur aan Isla-directeur Vanessa Flores. Uit de brief spreekt grote bezorgdheid. Het blijkt, dat diverse aannemers onlangs zijn benaderd door Isla-functionaris Edmundo Mirabel, met het verzoek de kosten met 50 procent te reduceren en om dit op de kortst mogelijke termijn in een voorstel vast te leggen. Dit was reden voor deze bedrijven zich te melden bij hun belangenvereniging. Het AAV-bestuur heeft dit ‘informele’ verzoek van Isla intussen intern besproken.

Besloten is de door PdVSA geëxploiteerde raffinaderij om opheldering te vragen. De aannemersvereniging wil snel een ‘formeel’ standpunt van Isla-directeur Flores. Zo schrijft AAV-voorzitter Sherman Ignacius.

De aannemers hebben binnenkort een vergadering met vakbond SGTK (Sindikato General di Trahadornan di Kòrsou). Deze bond had afgelopen week op initiatief van de Isla een bijeenkomst met de leiding van de raffinaderij, berichtte de Èxtra in het weekend. Ook daarin werd gemeld dat de aannemers met 50 procent zullen worden gekort. Daarop heeft het SGTK te kennen gegeven, dat als de aannemingsbedrijven moeten snijden in de kosten, dit zeker personele gevolgen zal hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten